Hoppa till innehållet

Anne Ala-Pöllänen

I våras blev också Anne Ala-Pöllänen en del av vårt gäng. Hon ansvarar för föreningens medelanskaffning.

Foto: Harri Räty

Vad är det viktigaste målet med ditt arbete?

Mitt viktigaste mål är att öka medvetenheten om föreningens arbete – om vad HSR rf har gjort i nästan 55 års tid – och
förstås att få stöd för den här fina verksamheten.

Vad är det bästa och mest utmanande med ditt arbete?

Att få träffa våra medlemmar och samarbetspartner! Vi fokuserar nu på att skaffa ett nytt servicefartyg till Bottniska viken. Det är fint att notera hur lokalbefolkningen upplever att vårt arbete är viktigt och vill vara med och stödja
oss. Utmanande är de svåra ekonomiska tiderna.

Berätta något roligt minne från arbetet

Vi ordnade nyss välgörenhetsjippot Posankka Race i Åbo. Att släppa ut 4 000 småposankor i Aura å var jättespännande. Mitt under pågående tävling blev vi tvungna att flytta målet eftersom vinden plötsligt vände, vilket gjorde att även
Posankorna ändrade riktning. Allt slutade dock lyckligt.

Vilka är dina tidigaste vattenrelaterade minnen?

Min seglingsbana inledde jag i Medelhavet i början av 1990-talet, där jag på väg från Barcelona hamnade i mitt livs värsta storm, 32 m/s. Det härdade mig såpass att jag inte blir skrämd av minsta lilla. När jag var barn fick jag simma i havet i Karleby och i sjön vid stranden av Päijänne.

Vad betyder Finlands sjöar och hav för dig?

Som Helsingforsbo är jag medveten om att vårt dricksvatten kommer från Päijänne. I ett globalt perspektiv är det
ett privilegium att bo vid rena vatten.

Hälsningar till dem som rör sig på vattnet:

Rena vatten utgår från små gärningar. När man diskar eller tvättar kläder, hår eller båten är det viktigt att man inte
sköljer ut några kemikalier i vattnet.

Ditt motto:

Inget som inte kommer från naturen hör hemma där.