Hoppa till innehållet

Vene 24 Båt

Vene 24 Båt-mässan får båtfararna att rikta blicken mot den kommande säsongen. Mässprogrammet är verkligen innehållsrikt! Bekanta dig med det i förväg och planera din tidtabell så att du hinner se och uppleva så mycket som möjligt. På den här sidan hittar du programmet för Håll Skärgården Ren rf och de evenemang som vi deltar i.

Datum:
9.-18.2.2024
Plats:
Helsingfors Mässcentrum
Läs mer

Programmet för Håll Skärgården Ren rf på Vene 24 Båt-mässan

Kom till vår avdelning 7h100 och prata med oss, det finns gott om aktuella nyheter! På ytan till exempel:

Anskaffning av ett nytt servicefartyg för Bottniska viken. Ersättningen av Roope-Botnia är nödvändig för att vi ska kunna fortsätta arbeta i den unika skärgården.
– Vi är med i Re:Fish-projektet, som syftar till bl.a. att ta bort fiskenät som förlorats i havet. Du kan också ta del i projektet genom att rapportera var de har försvunnit.
– Rösta på 2024 årets Sälle-medlemsdekal!
– Du kan köpa populära Sälle-stödprodukter. Välkommen till vår avdelning!

Obs! Mässprogrammet är på finska

söndag 11.2

Diskussionstillfälle: Nyt loppuu mereen paskominen kl. 17

Vad krävs av fartyg och vad kan varje båtförare göra åt avloppsvattnet? En diskussion om fartygens avloppsvatten, och i synnerhet vad lagförslaget i riksdagen skulle innebära för fartyg och vad båtförare kan göra åt avloppsvattenproblemet.

I diskussionen deltar riksdagsledamot Pauli Aalto-Setälä (Saml), projektledare Mia Hytti från Baltic Sea Action Group och verksamhetsledare Aija Kaski från Håll Skärgården Ren rf.

måndag-onsdag 12–14.2

Föranmälda skolklasser besöker vår avdelning. Varifrån kommer skräpet och vart tar det vägen? Hur lång tid tar det innan skräpet försvinner från naturen?

Grupper kan delta i Snygg Beach-programmet genom att testa sina kunskaper om skräpet som finns på våra stränder. Grupper kan tävla lite i skräpplockning! Vi kommer också att ge bort Sälle-klistermärken och låtsastatueringar.

fredag 16.2

Tips från forskare om medborgarobservationer på Håll Skärgården Ren rf:s avdelning kl 11–18

Håll Skärgården Ren rf och Finlands miljöcentral (Syke) är med i det nya projektet Re:Fish, som fokuserar på att förhindra nedskräpning till följd av fritidsfiske.

Forskare från Syke kommer att finnas på föreningens avdelning 7h100 fredagen den 16.2 på båtmässans Östersjön-dag. De kommer att ge dig tips om hur du kan engagera dig i Re:Fish-projektet och samtidigt hjälpa Östersjön genom att göra medborgarobservationer av skräp från fritidsfiske.

Utdelning av Pelasta Itämeri-priset, Purjehdussatama kl 16

Pelasta Itämeri-priset kommer att delas ut på båtmässan. Priset syftar till att uppmärksamma Östersjöns tillstånd och belöna den som har gjort värdefullt arbete för miljön. Priset delas ut till en innovation, idé eller metod som bidrar till att förbättra havens ekologiska status.

I juryn ingår verkställande direktör Annamari Arrakoski-Engardt från John Nurminens Stiftelse, verkställande direktör Ville Wahlberg från Baltic Sea Action Group, chefredaktör Harri Junttila från tidningen Teknikka & Talous och verksamhetsledare Aija Kaski från Håll Skärgården Ren rf.

Paneldiskussion: Veneilyn vastuullisempi tulevaisuus kl 18–19

Segling och båtsport i Finland och Håll Skärgården Ren rf håller en gemensam paneldiskussion. I panelen diskuterar chef för Sälle-hamnprogremmet Katriina Murto från Håll Skärgården Ren rf, äventyrsseglaren Ruffe och Antti Tamminen, tidigare kommodor för Humallahti båtklubb. Varmt välkomna!