Hoppa till innehållet

Tack till Viking Line för donationen till ett renare Östersjön

Viking Line fortsätter sitt långsiktiga stöd till miljöarbetet i Östersjöregionen. Även i år gör rederiet en betydande donation till tre organisationer som värnar om Östersjön och dess skärgård. Vi, föreningen Håll Skärgården Ren, har haft glädjen att vara en av donationsmottagarna i flera år nu.

I år ger Viking Line ekonomiskt stöd till miljöorganisationen HSR rf, Tvärminens zoologiska station vid Helsingfors universitet och John Nurminens Stiftelse.

– Att skydda Östersjön är en hjärtefråga för oss, eftersom vårt rederi har sina rötter i skärgården och våra fartyg dagligen opererar mitt i den känsliga skärgårdsnaturen. Sedan flera år tillbaka har vi ett långsiktigt samarbete med aktörer som främjar Östersjöforskning och gör konkret arbete för att skydda den unika havsmiljön. Vi delar en gemensam vilja att bevara havet och skärgården livskraftig och mångsidig för kommande generationer”, säger Dani Lindberg, Viking Lines hållbarhetschef.

HSR rf tackar för din donation. Den kommer att användas till konkret miljöskyddsarbete i Östersjön.

– Det är verkligen fint att Viking Line som ett inhemskt rederi engagerar sig i bevarandet av havsmiljön. Kryssningsresor ligger finländarna varmt om hjärtat, och tillståndet i vårt gemensamma Östersjön är allas angelägenhet. Genom att visa sitt stöd för oss sänder Viking Line ett budskap om omsorg och ansvar”, säger Anne Ala-Pöllänen, HSR rf:s chef för medelanskaffning.

Ge en julklapp till Finlands vattendrag

Letar ditt företag fortfarande efter en julklapp? Det finns fortfarande tid att ge en gåva till Finlands vattenvägar genom att välja rätt paket för ditt företag från Håll Skärgården Ren-donationsalternativen. Med hjälp av juldonationerna håller vi våra kära stränder och vatten fria från skräp, och vi arbetar hårt för att vi alla ska kunna njuta av vattenmiljön på ett hållbart sätt nu och i framtiden.