Hoppa till innehållet

Servicesäsongen i Vasa skärgård har avslutats

Håll Skärgården Ren rf:s Sälle-serviceställen i Vasa skärgård har nu gått i ide. Användare av Lars Björkaskärs bastu påminns om att tömma vattentankarna i slutet av sitt bastubad.

Lars Björkaskärs bastu i Vasa Korsholm

Säsongen på Bottniska viken har varit utmanande, och Vasa skärgårdens underhållsarbete sköttes med hjälp av ett tillfälligt hyresfartyg.

– Säkra servicefartyg är våra viktigaste arbetsredskap. I våra verksamhetsområden är vi den enda aktör som erbjuder heltäckande avfallshantering för de som rör sig till sjöss. Vi behöver även i framtiden ett lämpligt fartyg och samarbetspartners så att vi tillsammans kan främja välmåenden av vattendrag och människornas rekreationsmöjligheter till sjöss, säger HSR rf:s distriktschef Katriina Murto.

Lars Björkarskärs medlemsbastu, som underhålls av HSR rf, renoverades under säsongen. Vi påminner bastubadarna om att bastuns vattentankar ska tömmas efter användning. På så sätt kan vi tillsammans se till att bastun håller sig i gott skick.

Bottniska viken behöver din hjälp

Hjälp oss ta hand om området med en världsunik miljö – styr din donation till Bottniska viken.