Hoppa till innehållet

Välkommen till Hamnwebbinarium 2024!

I motsats till vad som tidigare meddelats, kommer Hamnseminariet 2024 hållas som Hamnwebbinarium. Med andra ord kommer vi att organisera evenemanget som ett Teams-möte. Datum och program förblir som planerade. Webbinariet är kostnadsfritt. Boka in onsdagen den 13 mars 2024 i din kalender för att få färska hamnnyheter direkt till ditt skrivbord!

Datum:
13.3.2024
Tid:
12:00-16:00
Plats:
Teams-möte

I år kommer vi bland annat att erbjuda färsk och intressant information om vad besökare i gästhamnar spenderar sina pengar på och hur mycket, vilka tjänster som är mest populära och om marinakunder gynnar även andra företagare i regionen. Studien slutfördes i slutet av 2023 och dess resultat kommer att publiceras vid hamnseminariet. Denna studie är en förlängning av 2021 års studie om båtlivets ekonomiska effekter.

Av erfarenhet vet vi att hamnpresenationer är intressanta. Även denna gång kommer vi att få höra fräscha nyheter från hamnentreprenörer i både Insjöfinland och kustregionen.

Vi har satt upp hamnseminariet speciellt för personer som arbetar i hamnar, representanter för kommuner och myndigheter, båtklubbsaktiva och andra som är intresserade av branschen.

Webbinariets innehåll och tidtabell

Webbinariet hålls på finska.

12.00 Välkommen till Hamnwebbinariet 2024!

Håll Skärgården Ren rf:s verksamhetsledare Aija Kaski öppnar webinaret

12.10 Presentation av resultaten av en färsk undersökning om vad besökare i gästhamnar spenderar sina pengar på

Yrkeshögskolan Haaga-Helia har genomfört en undersökning i ämnet på uppdrag av Skärgårdsdelegationen, som tillhör jord- och skogsbruksministeriet.Vad besökare i gästhamnar spenderar sina pengar på och hur mycket? Vilka tjänster som är mest populära och om marinakunder gynnar även andra företagare i regionen? Vad gör Skärgårdsdelegationen? Talare: ledande sakkunning Elina Auri från jord- och skogsbruksministeriet och verkställande direktör Kari Suonsilta från Aikari Oy.
Bekanta dig med undersökningen(du flyttas till en annan tjänst)

13.15 Paus

13.25 Båtar och båtliv i Finland – Resultat av Traficoms undersökning

Ledande sakkunnig Kimmo Patrakka från transport- och kommunikationsverket Traficom presenterar resultaten av Traficoms undersökning om båtar och båtliv i Finland.

13.55 Miljöskyddslag för sjöfarten – ändringar och implementering i båthamnar

Katariina Riipinen, miljöinspektör i Åbo stad, diskuterar ändringarna i miljöskyddslagen för sjöfarten och hur de implementeras i småbåtshamnar.

14.25 Paus

14.30 Förby Marina presentation

Verkställande direktör Nina Nummentalo från Karl Forsström Ab presenterar hamnverksamheten i Förby Marina(du flyttas till en annan tjänst).

15.00 Hamnar som källor för livskraft

I sin presentation diskuterar Puumalas kommundirektör Niina Kuuva hamnarnas roll som källor för livskraft.

15.30 Seaboost borststation som en del av hamnservice

Företagaren Christian Feodoroff från Seaboost Oy(du flyttas till en annan tjänst) presenterar fördelarna med en borststation som en del av hamntjänsterna.

15.45 Programvara för båtklubbar och hamnar | Antti Alestalo

Antti Alestalo från Sovellustalo Alestalo & Haaramo presenterar programvaran venekerhot.fi(du flyttas till en annan tjänst) för båtklubbar och hamnar.

16.00 Webinaret avslutas

Anmäl dig till Hamnwebbinariet

Anmäl dig till Hamnwebbinariet senast den 12 mars 2024. Du får en bekräftelse till din e-post med en länk till Teams-mötet. Spara datumet för webinaret i din kalender! Vi ska skicka materialet och en länk till inspelningen av webinaret till alla som anmält sig.

Mer information om Hamnwebbinariet:

Kommunikationsexpert

Eeva Räihä

040 457 1182 eeva.raiha@pssry.fi

Föräldrarledighetsvikariat