Hoppa till innehållet

Projektet Eco-Ship avslutat

Ungdomar från Finland, Polen och Litauen ombord på segelfartyget STS General Zaruski på sommaren 2022.
Ungdomar från Finland, Polen och Litauen ombord på segelfartyget STS General Zaruski på sommaren 2022. Foto: Miika Karppinen

Målsättning

Projektet Eco-Ship hade som mål att utveckla ett utbildningskoncept för miljövänligt båtliv. Konceptet kommer att hjälpa unga båtförare att lära sig om båtliv på Östersjön.

Tidsplan

December 2021 – november2023

Verkningsområde

Östersjön

Suomalaisia, puolalaisia ja liettualaisia nuoria purjelaiva Zaruskilla kesällä 2022.
Foto: Miika Karppinen

Resultat

Projektet Eco-Ship genomfördes i samarbete mellan Håll Skärgården Ren rf, Gdansk Sport Center och Klaipeda University. Sommaren 2022 anordnades en Eco-Ship-utbildning med 30 ungdomar från Finland, Polen och Litauen. Ungdomarna testade konceptet på två seglingsturer på Östersjön och konceptet bearbetades baserat på deras erfarenheter.

Konceptet har sammanfattats i ett utbildningsmaterial som har publicerats på engelska. Materialet innehåller också färdiga anvisningar för undervisningsverkstäder.

”Jag är glad över att vi har kunnat ta fram ett utbildningsmaterial som kan användas och nås av vem som helst. Det är lätt att använda och kan med fördel användas även i annan miljöutbildning, inte bara för båtförare eller ungdomar”, säger Jutta Vuolamo, projektledare för HSR rf.

Materialet kan laddas ner från vår webbplats. Det är helt kostnadsfritt.

Samarbetspartners

Projektet Eco-Ship genomfördes i samarbete mellan HSR rf, Gdansk Sport Center och Klaipeda University.

Projektet finansierades av Erasmus+, EU:s finansieringsprogram för utbildning, ungdom och idrott, som stöder samarbete inom dessa områden i Europa.

Suomalaisia, puolalaisia ja liettualaisia nuoria purjelaiva Zaruskilla kesällä 2022.
Bild: Miika Karppinen