Hoppa till innehållet

Ansvarsfullt till sjöss -paneldiskussion på SuomiAreena i Björneborg

Segling och båtsport i Finland, Håll Skärgården Ren rf, Finnboat, Finlands Sjöräddningssällskap rf och Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto utmanar sig själva, alla de som rör sig till sjöss och beslutsfattare till fem betydande åtgärder för att skydda våra unika vattendrag och för att förbättra båttrafikens säkerhet. I panelen ingår representanter för partnerorganisationerna samt kappseglaren Tapio Lehtinen och riksdagsledamoten Pauli Aalto-Setälä. Paneldiskussionen streamas live på MTV Katsomo och kommer också att finnas tillgänglig senare som en inspelning.

Välkommen att höra om små åtgärder som har en stor inverkan!

Varmt välkommen till SuomiAreena och till #ansvarsfullttillsjöss!

Möjlighet att se skräpinsamlingsbåten Roska-Roope

HSR rf:s soldrivna skräpinsamlingsbåt Roska-Roope kommer att hålla Kokemäenjoki älv, som rinner genom Björneborg, ren under SuomiAreena. Förutom att samla in skräp är båten också avsedd för att öka medvetenheten om problemet med nedskräpning i vattendrag och att stimulera till debatt. Om du ser den 5,5 meter långa katamaranliknande båten kan du också få en liten fickaskkopp från besättningen.

Datum:
28.6.2023
Tid:
13:00-13:45
Plats:
Vaakunan lava, Gallen-Kallelankatu 7, Björneborg
Pris:
Avgiftsfri