Hoppa till innehållet

Magknip av plast 2023

Håll Skärgården Ren rf:s kampanj Magknip av plast märker ut städernas brunnslock med färggranna fiskbilder 21.8–3.9.2023 för att nedskräpningen av vattendrag via gatubrunnarna ska minska.

Magknip av plast inleds nu för femte gången, och i sommar märks brunnslocken ut med färggranna fiskbilder i sammanlagt 15 städer. Under kampanjtiden kan man också se en animerad video i sociala medier där en fisk av misstag slukar en cigarrettfimp i tron att det är mat och sedan genast spottar ut den.

I kampanjen deltar Esbo, Helsingfors, Grankulla och Vanda via Helsingforsregionens miljötjänster HRM. Andra städer som deltar är Kemi, Joensuu, Lahtis, Uleåborg, Pargas, Björneborg, Raumo, Riihimäki, Salo, Tammerfors och Åbo.

Datum:
21.8.-3.9.2023
Plats:
15 städer runt om i Finland
Magknip av plast – en kampanj mot nedskräpning