Hoppa till innehållet

Håll Skärgården Ren rf är välgörenhetspartner för mässan Vene 23 Båt – nya medlemmar får en mässbiljett som välkomstgåva!

Mässan Vene 23 Båt hälsar våren välkommen och får båtfararna att rikta blicken mot den kommande säsongen. Håll Skärgården Ren rf deltar i vanlig ordning med en egen mässavdelning. I år är vi också mässans välgörenhetspartner.

Vi vid Håll Skärgården Ren rf ser till att man på ett ansvarsfullt sätt kan röra sig till sjöss i Finland. Kom till vår avdelning 7h100 och hör oss berätta om hur vi tillsammans kan hålla skärgården ren! I vår avdelning kan du se chockerande bilder på strandskräp som ingår i en utställning med anledning av att Snygg Beach, talkoprogrammet för strandstädning, firar sitt 10-årsjubileum. Du kan också köpa våra omtyckta Sälle-produkter och rösta om färgen på medlemsdekalen för 2023.

I egenskap av mässans välgörenhetspartner deltar vi också i många olika programpunkter. Mässbesökare kan redan nu lägga följande datum på minnet, då HSR rf:s experter lägger till i Seglingshamnen:

Söndag 12.2 kl. 16
Moni ranta päältä kaunis – erikoisimmat roskat 10-vuotisen Siisti Biitsi -ohjelman ajalta

Snygg Beach, Håll Skärgården Ren rf:s talkoprogram för strandstädning, fyller 10 år. Det här firar vi under 2023 genom att runt om i landet samla ihop Finlands största talkogäng – på både havs- och insjöstränderna. Julia Jännäri, som är programchef för Snygg Beach, berättar om programmet under det kommande jubileumsåret och avslöjar de mest egendomliga skräp som hittats på stränderna under Snygg Beachs 10-åriga historia.  

Fredag 17.2 kl. 17 
Myrkytön veneily – miten pitää veneenpohja puhtaana ilman myrkkymaaleja? 

Giftfärgerna håller växtligheten borta från båtbottnarna men skadar Östersjöns känsliga organismer, är skadliga för hälsan och förstör jordmånen. Kom och lyssna på en presentation av alternativen för ett giftfritt båtliv. Håll Skärgården Ren rf:s experter Atte Lindqvist och Jutta Vuolamo intervjuar bland andra Christian Feodoroff, grundare av Seaboost Oy, i ämnet. 

Bli medlem och få en elektronisk biljett till mässan Vene 23 Båt!

Oavsett om du rör dig med båt, paddlar, fiskar eller annars bara rör dig i skärgården eller på insjöarna så är vi en förening för dig. Om du blir medlem innan mässan Vene 23 Båt ordnas i februari, dvs. före 10.2.2022, får du en elektronisk biljett till mässan som anslutningsgåva (värde 17 €). Biljetten skickas till din e-post.