Hoppa till innehållet

HSR rf är välgörenhetspartner till festivalen Kesärauha som går av stapeln i Åbo. I samband med biljettköpet har festivalbesökarna möjlighet att ge ett bidrag till HSR rf:s arbete för våra vattendrag, sjöar och hav.

Håll Skärgården Ren rf har en egen lounge på festivalen. Där kan man koppla av mellan framträdandena genom att till exempel lägga sig bekvämt på trasmattorna och färglägga bilder med nedskräpningsmotiv. I Håll Skärgården Ren-loungen kan man också hämta en tillfällig tatuering som föreställer Sälle, vännen av rena vattendrag.

Kesärauha ordnas i Åbo slottspark i närheten av Aura å. Parkområdet är känsligt och bör inte belastas av exempelvis nedskräpning. HSR rf delar också ut fickaskkoppar i området för att inte en enda fimp ska hamna på marken eller i vattnet.

På Kesärauhas festivalskärmar visas också HSR rf:s animation Magknip av plast, som påminner om skräpets rutter ut i ån och därifrån vidare ut i havet.

Håll Skärgården Ren-loungen är öppen:

fredag kl. 16–21

lördag kl. 14.30–22

söndag kl. 14–20

Läs mer om Kesärauha-festivalen