Hoppa till innehållet

Turku Sea Jazz är en ny och urban stadsfestival som lockar publiken till havet och den historiska miljön vid Åbo Båtvarv för att njuta av internationella och inhemska jazzstjärnor. Jazztoner i världsklass kommer också att ljuda från Roska-Roopes däck.

Turku Sea Jazz ingår i festivalserien Archipelago Sea Jazz, som förutom sitt musikaliska utbud också starkt lyfter fram miljöfrågorna. Archipelago Sea Jazz samarbetar med Håll Skärgården Ren rf och John Nurminens Stiftelse.

Diskussion om skärgårdens värde och betydelse

Under Turku Sea Jazz arrangerar John Nurminens Stiftelse och Håll Skärgården Ren rf en gemensam diskussion den 31 juli kl. 17.00 på Westinsalens terrass.

Skärgårdens värde och betydelse diskuteras av fotografen och författaren Raimo Sundelin, HSR rf:s verksamhetsledare Aija Kaski och den 17-åriga miljöaktivisten och sommararbetaren vid Turku Sea Jazz Maia Majabacka. Ett hurdant hav och en hurdan skärgårdsnatur lämnar vi efter oss till de kommande generationerna? Diskussionen kommer också att beröra bland annat havets ekologiska och kulturella arv samt det urgamla förhållandet mellan människan och havet.

Diskussionen är en del av det avgiftsfria programmet under Turku Sea Jazz.

Toppjazz på Roska-Roope

Under Turku Sea Jazz kan du också spana in HSR rf:s skräpuppsamlingsbåt Roska-Roope, som fungerar med solenergi och drivs med elmotor, och toppsaxofonisten Max Zenger som ger en solokonsert på Roska-Roopes däck!

Du kan dessutom delta i en utlottning påHRS rf:s Facebook och få skjuts med Roska-Roope till festivalområdet vid Åbo Båtvarv den 31 juli för att lyssna på Max Zengers konsert.

Läs mer om festivalen