Hoppa till innehållet

Här kan du läsa instruktionerna över hur man korrekt använder sugtömningsstationen så att man kan undvika att onödiga problem uppstår eller att stationen går sönder.

Instruktioner

NB! 

  • För att uppnå maximal sugkraft, kom ihåg att veckla ut hela slangen
  • Töm aldrig annat än båtens toalettavfall med sugtömningsstationen, med andra ord, undvik att pumpa pilsvatten med den. 
  • Stationen kräver tålmodighet, pumpa därmed i lugn takt och tillräckligt länge. Stationen kräver ibland att man pumpar en god stund före den startar. Detta betyder inte att stationen skulle vara sönder. 

HSR rf:s sugtömningsstationer är enbart ett tillägg för det lagstadgade septitömningsnätverk som gästhamnarna bör erbjuda. HSR rf:s stationer upprätthålls och töms tack vare bl.a. inkomster av medlemsavgifter. Du kan försäkra dig om vilka servicetjänster gästhamnen har att erbjuda genom att kolla informationen på hamnens egna hemsidor. Sugtömningsstationerna som tillhör HSR rf finns utmärkta på Sälle-kartan, där kan du även se mer information om varje station. 

 

Tack för att du tömmer toalett avfallsvattnet på ett rätt sätt!