Hoppa till innehållet

Strandstädningsjippo och filmen Det havet för med sig i Hangö nästa tisdag 8.6

För att uppmärksamma Världshavsdagen ordnar Hangös Turistbyrå, Snygg Beach och Tuffi Films Oy ett strandstädningsjippo och en specialvisning av filmen Det havet för med sig tisdag 8.6 kl. 15.30–20.00. Strandstädningsevenemanget är öppet för alla. Regissör Anna Antsalo står också till pressens förfogande för intervjuer enligt överenskommelse.

Evenemanget inleds kl. 15.30 med ett strandstädningstalko som leds av Håll Skärgården Ren rf:s Snygg Beach-program, platsen är Casinostranden i Hangö, Appelgrensvägen 13. Dagen avslutas med en specialvisning av dokumentärfilmen Det havet för med sig på Kino Olympia, Berggatan 11. Efter filmen svarar regissör Anna Antsalo på frågor från publiken. Filmföreställningen börjar kl. 18.00 och diskussionen avslutas kl. 20.00. 

Biljetter till filmföreställningen säljs av Kino Olympia. Biljettpriset 11 €, inkluderar diskussionstillfället. Det säljs bara ett begränsat antal biljetter, 50 st. Biljetter kan reserveras på tfn 040 5703948.

Hangö turistbyrå och Snygg Beach har samarbetat i många år. Regissör Anna Antsalo är glad över att Det havet för med sig ingår i detta samarbete. 

”Jag är väldigt lycklig över att Det havet för med sig äntligen kan ses i Nyland. Havsnära Hangö är precis rätt plats för den här filmen.” 

Genom samarbetet görs allmänheten uppmärksam på Finlands problem med plastskräp och alla sporras till att delta i strandstädningstalkon. Målet är att öka mängden insamlat skräp och antalet städade stränder. 

Filmen

Det havet för med sig är en dokumentärfilm som följer tre olika s.k. beachcombers, som går längs stränderna och plockar upp skräp och plast. För filmens manus och regi står Anna Antsalo. Våra liv översvämmas av saker och skapar ett synligt arkeologiskt skikt på vår planet. Filmen har producerats av Venla Hellstedt och Juha Löppönen för Tuffi Films. Det havet för med sig har premiär på biograferna nu. 

Filmtrailer här.

Närmare information, pressbilder och affisch här.

login: press
lösenord: noutaja

Närmare information och påverkanskampanj:

Sini Hormio, påverkansproducent, Tuffi Films Oy
sini@tuffifilms.com
040 749 5886

Intervjuförfrågningar:

Manna Katajisto, Manna PR 
manna.katajisto@mannapr.fi
040 561 0074