Hoppa till innehållet

Jouni Kelkka

Även om Håll Skärgården Ren rf:s stora blåvita servicefartyg inte kan ses klyva vågorna i Östra Finska viken och Birkaland är också de här områdena viktiga verksamhetsområden för föreningen. Här kryssar i stället mindre servicebåtar som föreningens personal använder för att sköta underhållet av torrtoaletterna och sugtömningsanläggningarna i området.

Vem är du?

Jag är Jouni Kelkka från Kotka. Jag jobbar som serviceperson i Östra Finska viken och vid behov som däcks-/serviceperson i Skärgårdshavet, Saimen, Päijänne och Bottniska viken. Jag är alltså bekant med HSR rf:s olika områden.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det bästa med mitt arbete är havet, naturen, människorna och att jag har världens bästa arbetskamrater.

Vad är det svåraste?

Det svåraste i mitt arbete är havet, naturen och väderförhållandena.

Ditt favoritställe?

Mina favoritställen är t.ex. Ulko-Nuokko i Östra Finland viken och Björkö i Skärgårdshavet.

Berätta något roligt minne från arbetet.

Det här minnet är kanske inte av det roligaste slaget, men det är i alla fall oförglömligt! Förra sommaren efter en liten arbetsplatsolycka fick jag åka med gränsbevakningsväsendets Super Puma från Stora Ängesön i Skärgårdshavet till Helsingfors.

Vad har du för fritidsintressen?

Till mina fritidsintressen hör segling och att träna på gym.

Vad skulle du vilja att alla HSR rf:s medlemmar kände till om det vattenområde du har hand om?

Jag skulle vilja att föreningens alla medlemmar visste vilken unik skärgård och natur vi har, både till havs och på insjöarna. Jag skulle alltså önska att havsmänniskorna åkte och bekantade sig med insjölandskapen och att man på motsvarande sätt åkte från insjöarna till havet.