Hoppa till innehållet

HSR rf:s underhållssäsong i verksamhetsområdet vid Saimen och Päijänne slut för det här året. De sista underhållsrundorna till utfärdshamnarna har utförts och underhållsfartygen har tagits upp för vintern.

  F-– Förberedelserna inför säsongen var utmanande på grund av coronasituationen. I början av säsongen var de strikta sammankomstbegränsningarna fortfarande i kraft och det var osäkert hur människorna skulle kunna röra sig på sommaren. Lyckligtvis vände situationen – i alla fall ett tag – till det bättre och ökningen av inrikes- och naturturism syntes även i utfärdshamnarna. Det kom många besökare. Vi klarade av säsongen och fick på det hela taget en bra känsla av den, berättar distriktschefen för Insjöfinland, Eeva Taimisto. 

Man kan fortfarande besöka utfärdshamnarna, men det lönar sig att vara sparsam med veden på brasplatser, så att de räcker ända till våren. Man måste även själv ta hand om renhållningen vid utfärdshamnarna. Dessutom har HSR rf:s flytande sugtömningsanläggningar för toalettavfall vid Saimen stängts för vintern. 

Vi vill tacka alla våra medlemmar, underhållspersonalen, Saimaan Virkistysalueyhdistys, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö, Päijänteen virkistysalueyhdistys, regionens kommuner och städer samt våra övriga samarbetspartners. Vi ses igen på vattnet nästa vår!