Hoppa till innehållet

Till höstens nya pjäs Hemåt över isen på Åbo Svenska Teater är det möjligt att köpa en välgörenhetsbiljett för att stödja HSR rf:s arbete för rena vattendrag. Pjäsen utspelar sig i skärgården.

”Detta samarbete är viktigt för oss eftersom en del av vår kärnverksamhet är att föra teatern på turné i skärgården. Havets och miljöns välbefinnande är inte bara livsviktigt för vårt samhälle, utan också för pjäsens personer som lever på ön Hustrun. Vi gläder oss över möjligheten att hjälpa Håll Skärgården Ren rf i dess viktiga uppgift”, berättar Åbo Svenska Teaters försäljnings- och marknadsföringschef Niina Renström.

Höstens pjäs på Åbo Svenska Teaters Stora scen, Hemåt över isen innehåller rustik romantik, skärgårdsdramatik och lite komik. Dramatiseringen baserar sig på Gunilla Linn Perssons roman med samma namn. Persson är känd som manusförfattare till den populära svenska TV-serien Skärgårdsdoktorn. 

I Hemåt över isen känner man igen sig genom uttrycken släkten är värst och gammal kärlek rostar aldrig. Hemåt över isen utspelar sig på en ö. Det är en berättelse om en ungdomskärlek som kan bli en medelålderskärlek, om föräldrar som sviker på olika sätt och om en skock hönor som blandar sig i allt. En parallellhistoria utspelar sig 1914 på samma ö. Sju ungdomar ska på dans till grannön. Kommer de att återvända?

Priset för välgörenhetsbiljetten är 54,50 €. Föreställningstiderna hittar du här!