Hoppa till innehållet

HSR rf brukar årligen arrangera det populära seminariet Hamnarna och miljön. I år kommer seminariet inte att arrangeras med anledning av coronaläget.

Hamnseminariet har traditionellt samlat yrkesfolk inom båt- och hamnbranschen. Detta populära evenemang för utbildning och nätverkande har i allmänhet ordnats i mars, men i år beslöt vi att prova på att hålla seminariet på hösten.  Dock kommer evenemanget inte att genomföras i år.

– Vi tog beslutet att vi inte kommer att arrangera något seminarium i år på grund av coronaläget. Vi vill agera ansvarsfullt och att samla yrkesfolk i branschen från hela Finland skulle ha utgjort en alltför stor risk. För närvarande är det visserligen tillåtet att ordna motsvarande evenemang, men vi vet inte hur situationen ser ut i oktober, berättar HSR rf:s verksamhetsledare Aija Kaski.

Målet är att nästa års hamnseminarium ska arrangeras i mars, om situationen tillåter det.