Hoppa till innehållet

HSR rf:s flytande sugtömningsanläggning vid Nötö har förts bort för underhåll. HSR rf:s närmaste anläggningar finns vid Aspö och Nötö. Dessa är nya tömningsanläggningar av bryggmodell.

HSR rf:s distriktschef Katriina Murto berättar att anläggningen vid Nötö iståndsattes i början av sommaren, men att den av någon orsak börjat läcka igen. Servicefartyget M/S Roope har därför än en gång tagit in den för underhåll.

–  Anläggningen kommer antagligen att vara tillbaka först nästa säsong, men som tur är finns andra tömningsanläggningar för toalettavfall relativt nära.

Du kan behändigt se status för olika anläggningar på Sälle-kartan. Anläggningen är ur bruk om den utmärkts med en röd symbol på kartan. Anläggningar med grön symbol är i funktionsdugligt skick. Sälle-kartan finns på www.roopekartta.fi.