Hoppa till innehållet

Samarbetet startar med en jazzkonsert ombord på servicefartyget M/S Roope på Östersjödagen den 27 augusti. Målet med samarbetet är att fästa uppmärksamhet vid miljövänlig turism och kulturverksamhet i skärgårdsområdet samt att locka nya medlemmar till Håll Skärgården Ren rf:s viktiga verksamhet.

Archipelago Sea Jazz är en internationellt attraktiv festivalserie som kör igång sommaren 2021. Festivalens värderingar bygger på den unika dragningskraften hos Östersjön och vår skärgård samt högklassig jazzmusik. Archipelago Sea Jazz kombinerar två nya jazzevenemang som ordnas i Åbo och i Mariehamn med två redan väletablerade evenemang med trogen publik – Baltic Jazz och Korpo Sea Jazz – under det gemensamma namnet Archipelago Sea Jazz.

– Vi som skapar festivalserien vill vara med och påverka miljöns välbefinnande både lokalt och i hela Östersjöområdet. Vi vill främja skärgårdsturism och produktion av kulturtjänster på ett hållbart sätt som respekterar miljövärden och i detta arbete får vi ovärderlig hjälp av Håll Skärgården Ren rf. Vi ser ivrigt fram emot att inleda samarbetet, säger Sanna Vartiainen, informatör för Archipelago Sea Jazz.    

Håll Skärgården Ren rf:s och Archipelago Sea Jazz samarbete inleds med en unik konsert ombord på HSR rf:s servicefartyg M/S Roope på Östersjödagen den 27 augusti framför Forum Marinum i Åbo. På jazzkonserten får vi höra pianisten Jussi Fredrikssons nya kompositioner som inspirerats av skärgården. Den nationella Östersjödagen hedras genom att placera en flygel på Roopes däck, där Jussi Fredriksson Trio uppträder. Trion består av inhemska toppnamn inom jazz, med Jori Huhtala på bas och Mika Kallio på trummor. Man kan betala ett frivilligt inträde till konserten genom att donera en valfri summa till Håll Skärgården Ren rf.

Håll Skärgården Ren rf har sina rötter i Skärgårdshavet, där föreningen grundades år 1969 när aktiva skärgårdsbor reagerade på de nedskräpade stränderna. Föreningen bedriver ett långsiktigt arbete för skärgården, insjöarna och stränderna och i dag

Läs mer om Archipelago Sea Jazz-evenemangen på adressen archipelagoseajazz.fi

Närmare information:

Archipelago Sea Jazz: Jussi Fredriksson, +358 44 041 2026

Håll Skärgården Ren rf: Nora Forsman, +358 40 455 7252