Hoppa till innehållet

Den urbana musikfestivalen Kesärauha fördjupar sitt samarbete med Håll Skärgården Ren rf. I samband med köp av en endagsbiljett kommer Kesärauhas biljettförsäljning att erbjuda möjligheten att betala extra i form av ett biljettillägg. Intäkterna från biljettilläggen Rantarauha och Saaristorauha går oavkortat till arbetet för att skydda vattendragen.

Festivalen vill dra sitt strå till stacken för att minska nedskräpningen och göra festivalbesökarna uppmärksamma på att skräp ofta hamnar i havet just via åar. Festivalen ordnas alldeles invid Aura å.

Förra året ordnade Håll Skärgården Ren rf och Kesärauha ett gemensamt Snygg Beach-talko på stranden till Aura å och även i år utlovas gemensam strandstädning.

– Redan på grund av sitt läge är Kesärauha en mycket medveten organisation när det gäller miljön och vattendragen och således en naturlig partner för såväl Håll Skärgården Ren rf som strandstädningsprogrammet Snygg Beach. Förutom att arrangera ett evenemang som beaktar miljön har man velat utvidga sin verksamhet och bidra till ett mer omfattande skydd av vattendragen, berättar HSR rf:s Julia Jännäri, som ansvarar för programmet Snygg Beach.

De medel som samlats in genom biljettillägget Rantarauha (5 euro) går till HSR rf:s strandstädningsprogram Snygg Beach, som har som mål att minska nedskräpningen av vattendragen. Intäkterna från biljettillägget Saaristorauha (10 euro) styrs till HSR rf:s konkreta miljöarbete i Skärgårdshavet.

– Kesärauha är en stadsfestival vars andliga rötter borrar sig genom asfalt och stadsdamm och sträcker sig djupare än så, till havet och naturen. För oss är det av yttersta vikt att vår festival ingår partnerskap med andra som delar vår värdegrund. Teman som lokal förankring, hållbar utveckling och arbete för att skydda Östersjön representeras på ett lysande sätt i samarbetet med Håll Skärgården Ren rf. Vi vill uppmana alla våra besökare att antingen delta i Snygg Beachs talkoverksamhet eller också stödja skyddet av Skärgårdshavet genom att betala för någondera av de två stödbiljetterna, beroende på vad den egna plånboken tål, säger Pietu Sepponen, konstnärlig ledare för Kesärauha.