Hoppa till innehållet

Turku Jazz Festival (5-8.3.2020) gör år 2020 samarbete med Håll Skärgården Ren rf. Publiken har i samband med konsertbiljetterna möjligheten att göra en donation för renare vattendrag.

Festivalgästerna kan för fem euro köpa ett tillägg för Skärgårdshavet till sin biljett och på detta sätt ta del i arbetet för renare vattendrag.

– Som en över 50-år gammal kulturaktör från Åbo, vill Turku Jazz Festival fästa uppmärksamhet till en hållbar utveckling, miljöskydd och fram för allt Skärgårdshavets situation. Håll Skärgården Ren rf som är jämnårig med festivalen gör ett värdefullt arbete för våra vattendrag och är Turku Jazz Festivals miljöpartner för i år, berättar Turku Jazz Festivals producent Sanna Vartiainen.

Biljettdonationerna styrs till Håll Skärgården Ren rf:s konkreta arbete för att hålla Skärgårdshavet rent och för att möjliggöra ett miljövänligt båtfarande. Lippu.fi stöder insamlingen genom att lägga till serviceavgifterna, där av styrs hela summan oavkortat till Skärgårdshavets godo.

– Vi är glada över samarbetet med Turku Jazz Festival  och vi tror på att musikens vänner även älskar våra vattendrag och bryr sig om dess välbefinnande och vill stöda vårt arbete genom att köpa en biljett med tillägg för Skärgårdshavet, säger HSR rf:s generalsekreterare Aija Kaski.

Håll Skärgården Ren rf deltar också i Turku Jazz Festival i Logomo med sitt eget stand. Du kan komma och spela Finland skräpfiskar-spelet och fråga om tips gällande ansvarsfullt båtfarande.

Bekanta dig med hela programmet: turkujazz.fi/ohjelma.

Köp biljetten med tillägget för Skärgårdshavet här.