Hoppa till innehållet

De två regionbolagen som har sin verksamhet på Skärgårdshavets område LokalTapiola Sydkusten och LokalTapiola Varsinais-Suomi donerar tillsammans 20 000 euro åt Håll Skärgården Ren rf i samband med föreningens 50-årsjubileum. En del av donationen används för att anskaffa en defibrillator till Skärgårdshavets servicefartyg M/S Roope.

– LokalTapiola är en bolagsgrupp som eftersträvar att göra konkreta satsningar på livstryggheten i närsamhället. Våra lokala bolag vill också ta sitt samhällsansvar genom att påverka Skärgårdshavet. Vi har ett omfattande samarbete med Håll Skärgården Ren rf som ger oss möjlighet att påverka hur naturen mår på våra verksamhetsområden. Föreningen som fyller 50 år i år gör ett mångsidigt arbete för Skärgårdshavets välmående och för att minska på nedskräpningen i skärgården berättar LokalTapiola Sydkustens verkställande direktör Kristian Nygrén.

En defibrillator ombord ökar tryggheten i Skärgården

LokalTapiola Sydkustens vd Kristian Nygrén och LokalTapiola Varsinais-Suomis vd Olli Aakula besökte tillsammans HSR rf:s servicefartyg M/S Roope. Under besöket kom man överens att en del av donationen används för anskaffning av en defibrillator till M/S Roope.

– Med en defibrillator ombord kan vi vid eventuella sjukanfall hjälpa personer som vistas i skärgården. Servicefartyget rör sig i Skärgårdshavets mest trafikerade områden under perioden maj-oktober och personalen ombord har fått skolning i hur defibrillatorn används för att rädda liv, berättar Håll Skärgården Ren rf:s generalsekreterare Aija Kaski

Tilläggsuppgifter:

Aija Kaski
Håll Skärgården Ren rf
generalsekreterare
tel. 040 528 7145
aija.kaski@pssry.fi

Kristian Nygrén
LokalTapiola Sydkusten
verkställande direktör
tel. 040 507 0699
kristian.nygren@lahitapiola.fi

Olli Aakula
LokalTapiola Varsinais-Suomi
verkställande direktör
tel. 0400 525 066
olli.aakula@lahitapiola.fi

I bilden på M/S Roopes däck däcksman Konsta Grönberg, HSR rf:s generalsekreterare Aija Kaski, maskinchef Kari Lahtinen, LokalTapiola Varsinais-Suomis verkställande direktör Olli Aakula och LokalTapiola Sydkustens verkställande direktör Kristian Nygren.