Hoppa till innehållet

Håll Skärgården Ren rf (HSR rf) och Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab (LSJH) ordnar en flytande utställning på HSR rf:s servicefartyg M/S Roope i fyra gästhamnar i Skärgårdshavet 19–21.7. Till servicefartyget är alla som är intresserade av skärgårdens avfallsservice och ett miljövänligt båtliv välkomna.

    –  Idén om en gemensam utställning startade från att vi mer vill lyfta fram LSJH:s och HSR rf:s tjänster och roller på Skärgårdshavets område. LSJH svarar för avfallsservicen för både stadigvarande boende och fritidsboende samt HSR rf svarar för båtfararnas avfall. På många öar är sopstationerna gemensamma och LSJH har också investerat i HSR rf:s servicefartyg M/S Roope, säger Mikaela Sundqvist, miljörådgivare vid Sydvästra Finlands Avfallsservice.

På den flytande utställningen är närvarande representanter från Sydvästra Finlands Avfallsservice och Håll Skärgården Ren rf. De ger praktiska sorteringstips och berättar om miljövänligt båtliv samt visar hur servicefartyget M/S Roope fungerar. HSR rf ger råd bland annat om hur man enkelt kan samla in bioavfall också då man är till sjöss. Föreningen deltar i projektet SaaRa – Återvinning av näringsämnen vid Skärgårdshavets turistmål, och har som mål att minska matsvinnet samt att utnyttja bioavfallet lokalt i skärgården.

Den flytande utställningen utgör också en del av Håll Skärgården Ren rf:s och NTM-centralen i Egentliga Finlands vattenenhets gemensamma Vaikuta vesiin Nyt-infotilllfällen i Skärgårdshavet. HSR rf:s Roope-produkter finns till salu.

Välkomna!

Tider och platser för den flytande utställningen:

Fredagen den 19 juli kl. 16–18 Nagu
Lördagen den 20 juli kl. 11–13 Näsby
Lördagen den 20 juli kl. 15–17 Iniö, Norrby
Söndagen den 21 juli kl. 11–13 Korpoström

Mer information ger:

Mikaela Sundqvist
Miljörådgivare, Sydvästra Finlands Avfallsservice
020 728 2119
mikaela.sundqvist@lsjh.fi

Nora Forsman
Informatör, Håll Skärgården Ren rf
040 455 7252
nora.forsman@pssry.fi