Hoppa till innehållet

Håll Skärgården Ren rf (HSR rf) firar i år sitt 50-årsjubileum. Brewer’s Organic Kaito Lager, som tillverkas av Saimaa Brewing Company, får nu i sommar ett nytt utseende när företaget utnämner ölet till HSR rf:s jubileumsöl. En del av försäljningsintäkterna från ölet går till stöd för föreningens verksamhet.

”Skyddet av vår hemtrakt Saimen och övriga skärgårdsområden ligger vårt bryggeri nära om hjärtat. Vi är glada över det här jubileumsårspartnerskapet, som gör att vi kan vara med och stödja denna viktiga mission”, säger Kasper Villa, produktutvecklare vid Saimaa Brewing Company.

Saimaa Brewing Company är ett mikrobryggeri vid stranden av Saimen. Bryggeriet beskriver sin Brewer’s Organic Kaito Lager som ett gyllengult, läskande kvällsöl. Ölet är glutenfritt med en lätt maltighet som tillsammans med de rika skiftningarna hos ädelhumlen Saaz skapar en fräsch och ren helhet. Jubileumsölet kommer stegvis till försäljning i större S- och K-affärer under maj månad samt till välsorterade restauranger.

”Jubileumsåret till ära var det fint att kunna ingå ett samarbetsavtal med Saimaa Brewing Company också för att Saimen just nu är ett mycket aktuellt verksamhetsområde. Vi står inför ett förnyande av det fartyg som servar utfärdshamnarna i området och samarbetet stöder på ett bra sätt vår pågående medelinsamlingskampanj Fixa flottan. Vi önskar att folk kommer ihåg att avnjuta ölet ansvarsfullt och att returnera burkarna”, påminner HSR rf:s generalsekreterare Aija Kaski.

Stöd HSR rf: s verksamhet och beställ jubileumsölen också till din egen restaurang: Antti Rastas, antti.rastas@mbhbreweries.fi, (+358) 50 493 7192. Minimimängd för fraktfri leverans till fastlandet är fem lådor. leveranstiden är fyra vardagar.

saimaabrewingco-pidasaaristosiistina