Hoppa till innehållet

Åboorkestern SUMU Big Band och Håll Skärgården Ren rf arrangerar en välgörenhetskväll på Kåren 30.3 kl. 18. Intäkterna från evenemanget Njut Skärgården Ren används till stöd för Håll Skärgården Ren rf:s arbete på Finlands vattenområden. Föreningen firar i år sitt 50-årsjubileumm, vilket är en avsevärd ålder för en medlemsbaserad förening.

”På senaste tid har man med skräckblandade känslor kunnat följa mediernas rapportering om hur nedskräpade världens hav är och i vilket dåligt skick vårt sårbara hav Östersjön ställvis är. Eftersom båda de här beror på mänsklig verksamhet är det också vår skyldighet att försöka åtgärda situationen, berättar Rami Koskinen, som leder SUMU Big Band under välgörenhetskvällen.

Naturen och miljöfrågor är mycket viktiga för hela SUMU Big Band, ett gäng bestående av 18 personer. Det var därför som idén om en välgörenhetskonsert för att främja renare vattendrag i Finland föddes.

”Håll Skärgården Ren rf gör ett fint och värdefullt arbete för en renare skärgård, och därigenom för alla oss som rör oss till sjöss. För en orkester är musik det mest naturliga sättet att göra en god gärning, delta och ge något tillbaka. Förutom att rent vatten är en förutsättning för allt liv, har jag också sommarstuga ute på en ö så ett rent hav i synnerhet ligger mig nära om hjärtat”, berättar Koskinen.

Skärgårdsdelikatesser och svängigt hålligång utlovas  

”Vi blev glada när SUMU Big Band föreslog ett sådant här evenemang. Vi bedriver vårt arbete huvudsakligen med hjälp av medlemsavgifter och donationer och allt stöd vi kan få är jättevärdefullt. Man kan vänta sig en rolig kväll med bra musik! berättar Håll Skärgården Ren rf:s generalsekreterare Aija Kaski.

Under välgörenhetskvällen får gästerna njuta av Kårens skärgårdsbuffet, lyssna till berättelser från Håll Skärgården Ren rf:s 50-åriga existens kryddade med konferencier Taneli Pyysalos humor och ta en svängom till takterna av SUMU Big Band.

”Vi kommer att spela två set med lättlyssnad och dansvänlig musik – allt från swing till latinamerikanska toner. Vi har också tre sångsolister med oss, så stämningen på scen kommer att vara intensiv!” berättar Koskinen.

Supékortet kostar 70 € (dörrarna öppnas kl. 18).
Konsertbiljetten kostar 40 € (dörrarna öppnas kl. 19.30).

Köp biljetter här: https://www.lyyti.fi/reg/saaristosiistiksi

Närmare information:

Ida Sandberg
Informatör, Håll Skärgården Ren rf
040 457 11 82
ida.sandberg@pssry.fi

Aija Kaski
Generalsekreterare, Håll Skärgården Ren rf
040 528 7145
aija.kaski@pssry.fi