Hoppa till innehållet

HSR rf gratulerar Årets gästhamnar Bodö och Korpilahti Marina. Vinnarna, som också är kända som Sälle-hamnar, offentliggjordes i samband med mässan Vene 19 Båt. Ett mål under HSR rf:s jubileumsår är att få Sälle-hamnflaggan hissad i 50 hamnar längs havskusten och på insjövattnen.

Segling och Båtsport i Finland rf ordnar varje år en omröstning där man röstar fram Årets gästhamn i kustområdet och Insjöfinland. I år valde de finländska båtfararna Bodö hamn som segrare i kustområdet och Korpilahti Marina som sin favorit i Insjöfinland.
 
Ett hederomnämnande fick dessutom Iniö Norrby, Mathilda Marina i Mathildedals bruksby i Salo, Saariston ranta i Libelits och Sahanranta i Kuhmois. 
Båda vinnarna och tre av de hamnar som fick hedersomnämnanden är också med i Håll Skärgården Ren rf:s miljöprogram, dvs. Sälle-hamnar. Vid ankomsten till en Sälle-hamn kan båtfararen lita på att hamnen har beaktat miljö- och säkerhetsaspekter i sin verksamhet och att hamnen arbetar på att utveckla dessa tillsammans med HSR rf. 

– Vi gratulerar vinnarna och vill sporra alla hamnar som är intresserade av att utveckla sin verksamhet att komma med i Sälle-hamnprojektet! Vårt mål är att 50-årsjubileumsåret till ära fylla kvoten på 50 Sälle-hamnar. När hamnarna är med i vårt miljöprogram får även de som utnyttjar hamnen möjlighet att agera mer miljövänligt, berättar Katriina Murto, som är ansvarig för HSR rf:s Sälle-hamnprogram.

Läs mer om Sälle-hamnprogrammet!