Hoppa till innehållet

HSR rf:s jubileumsbok Håll Skärgården Ren – Berättelser från havsvikar och insjöstränder sedan 1969 publiceras på Vene 19 Båt -mässan fredagen 8.2 klockan 14 på föreningens avdelning 4e50. Publiceringstillfället är inträdesfritt.

Anne Penttis historik är ett medryckande verk som ger en färggrann inblick om föreningens bakgrund och människorna bakom föreningens arbete. Anne Pentti intervjuas på HSR rf: avdelning tillsammans med representanter från föreningen.

”Att föreningen ger ut en historik är en betydande kulturgärning. Att läsa om händelser i föreningens tidiga skeden och om hur verksamheten utvecklats är intressant inte bara för dem som var med, utan också för kommande generationer som får njuta av frukterna av det arbete som utförts och av en välmående vattennatur. Jag vill rikta ett stort tack till föreningen Håll Skärgården Ren rf för det intressanta och inspirerande uppdrag jag fått!” berättar Anne Pentti.

På tillställningen serveras smakprov på jubileumsölen

På jubileumsbokens publiceringstillfälle serveras smakprov på den glutenfria Brewer’s Organic Kaito Lager -ölen som tillverkats av Saimaa Brewing Company. Saimen är föreningens geografiskt största verksamhetsområde, där största utmaningen för tillfället är införskaffningen av ett nytt servicefartyg. En del av jubileumsölens intäkter går till att stöda föreningens verksamhet.
 
”Att skydda våra hemmatrakter i Saimen och andra skärgårdar är en hjärtesak för vårt bryggeri. Därför är vi också glada över jubileumsårets samarbete, där vi får göra vår del för att stöda denna viktiga uppgift” berättar produktutvecklaren för Saimaa Brewing Company, Kasper Villa
 
Vi ses 8.2 klockan 14 på avdelningen 4e50!

Närmare information:


Veera Säilä

Håll Skärgården Ren rf
040 455 2798
veera.saila@pssry.fi

Anne Pentti 

Fandonia Oy
044 774 9179
anne@fandonia.fi