Hoppa till innehållet

Håll Skärgården Ren rf söker till sitt team frivilliga talkoarbetare för att under Ruisrock den 6.–8.7.2018 hålla Folkparkens vackra strand ren. Samtidigt har man en fin möjlighet att delta i Finlands äldsta musikfestival och i Håll Skärgården Ren rf:s penninginsamling med vilken insamlade flask- och burkintäkter doneras för att hålla skärgården ren.

Talkoarbetarna förväntas vara 20 år fyllda, förbinda sig till städturerna under två festivaldagar samt delta i talkoskolningen den 28.6 kl 18-19.30. Under talkoskolningen introduceras alla frivilliga i föreningens verksamhet, talkouppgifterna och säkerheten under festivalen. Skolningen sker på finska.  

Talkoturerna innehåller insamling av flaskor, burkar och skräp på festivalområdet samt sortering av dem. Sammanlagt blir det cirka 14 timmar talkoarbete under två dagar. Talkoarbetarna har en egen talkobusstransport direkt till festivalområdet från fredagen till söndagen. 

Till tack får talkoarbetarna ett tredagars festivalarmband, maten under talkoturdagarna samt ett intyg över deltagandet.  Deltagandet ger en fin möjlighet att göra en konkret miljögärning, bekanta sig med Ruisrocks verksamhet bakom kulisserna samt miljöskyddsarbetet och att få nya erfarenheter i sällskap med likatänkande.   

Håll Skärgården Ren rf och Ruisrock har redan i många år samarbetat för att hålla Runsala Folkparks natur ren. Under Ruisrock svarar också Ruisrocks eget talkoteam för områdets renlighet.    

Anmäld dig fram till den 10.6 här: https://www.lyyti.fi/reg/Ruisrock_talkoohaku_2018_1293

Tilläggsuppgifter:

Projektiassistent Julia Jännäri
julia.jannari@pssry.fi